Uddannelsen giver dig mulighed for at arbejde med både økonomiske, teknologiske, æstetiske og kvalitetsmæssige aspekter af gastronomien.
Du arbejder metodisk og praktisk med gastronomien som et globalt fænomen. Desuden beskæftiger du dig med mad som en sansemæssig oplevelse, og du lærer at bedømme og sikre madkvalitet.
Uddannelsen ruster dig også til det praktiske samarbejde om gastronomi i restauranten eller virksomheden. Du lærer fx at kommunikere med medarbejdere, partnere og leverandører, der kan have en anden uddannelsesmæssig, sproglig og kulturel baggrund.
Opbygning
Uddannelsen består af
- Tre obligatoriske moduler
- Et antal valgfrie moduler
- Et afgangsprojekt
Undervisning
Undervisningen kan være tilrettelagt som dag-, aften- eller fjernundervisning. Se information på de aktuelle hold.
Du kan bruge din erfaring i undervisningen, og det, du lærer, kan du bruge i praksis på jobbet.
Uddannelsessteder
Uddannelsen kan udbydes af
- Professionshøjskolen UC Syd i Haderslev
- UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Vejle
Titel
En fuld akademiuddannelse i gastronomi giver titlen AU i Gastronomi.
Uddannelsens engelske titel er Academy Profession (AP) Degree in Gastronomy.
Eksamen
Der afholdes prøve efter hvert modul. Hele uddannelsen afsluttes med en eksamen.
Indledende kurser
Uddannelsesstedet kan tilbyde indledende kurser, der forbedrer grundlaget for at gennemføre nogle fag. Kontakt den skole, hvor du vil søge optagelse til akademiuddannelsen, hvis du er i tvivl om dine forudsætninger.
Værd at vide
Du kan tage en hel akademiuddannelse eller vælge enkelte fag.
Du kan selv sammensætte en fleksibel akademiuddannelse ved at kombinere moduler fra forskellige akademiuddannelser. Tal med studievejlederen på uddannelsesstedet om mulighederne for at sammensætte en uddannelse, der passer til dine behov.