På uddannelsen får du en teoretisk indsigt i det ernæringsfaglige område, og du lærer at reflektere over din egen praksis.
Du får kendskab til forskellige ernærings- og sundhedsopfattelser og lærer om kostvaner og livsstilssygdomme. Desuden får du færdigheder i at formidle din viden til relevante samarbejdspartnere, og du lærer at vejlede bestemte målgrupper om gode kostvaner.
På valgfagsdelen kan du også beskæftige dig med bæredygtige og klimavenlige måltider.
Opbygning
Uddannelsen består af:
- 2 obligatoriske moduler (20 ECTS)
- Valgfrie moduler (25 ECTS)
- Afgangsprojekt (15 ECTS)
Undervisningen
Undervisningsformen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning, oplæg, e-læring, casearbejde og projektarbejde.
Eksamen
Der afholdes prøve efter hvert modul. Hele uddannelsen afsluttes med eksamen.
Uddannelsessteder
Uddannelsen kan udbydes af:
- Professionshøjskolen Absalon i Sorø
- UC Syddanmark i Haderslev
Titel
En fuld diplomuddannelse i Ernæring giver titlen Diplom i Ernæring (ED).
Uddannelsens engelske betegnelse er Diploma of Nutrition and Health.