Uddannelsen giver en grundlæggende viden om slagtning samt partering og tilberedning af kød.
Du lærer bl.a. om god hygiejne, da kød hurtigt fordærves. Du lærer også at skelne mellem god og dårlig kvalitet, så bøfferne i køledisken er saftige og møre. Endvidere lærer du om kundeservice.
Uddannelsens trin og specialer
Du kan både afslutte som gourmetslagteraspirant (trin 1) eller som gourmetslagter med forskellige specialer (trin 2).
- Gourmetslagteraspirant: Du lærer om ernæring, kalkulation samt opskæring og tilberedning af kød.
- Specialet butik: Du lærer at forarbejde det slagtede dyr, dels ved grovopskæring, dels ved detailopskæring - det vil sige udskæring og opsnøring af roastbeef og rullestege, udskæring af steaks og bøffer eller afpudsning af fedt og sener.
- Specialet delikatesse: Du lærer at tilberede kød og andre ingredienser, så de er lige til at komme på brødet eller i munden. Desuden lærer du at præsentere maden på en indbydende måde.
- Specialet slagtning: Du lærer at slagte og udskære det enkelte dyr samt at kvalitetsbedømme hele, slagtede dyr og udskårne stykker.
- Specialet pølsemager: Du lærer at fremstille pølser, bl.a. at fremstille farsen og stoppe pølserne. Du lærer også at salte og røge forskellige produkter.