På grundforløbets 2. del får du både praktisk og teoretisk undervisning. Du lærer at udføre de praktiske opgaver, der hører til dit fag, hvad enten det er frisør, industritekniker, butiksassistent eller noget helt andet. Du begynder at få den viden, du skal have for at kunne arbejde inden for faget.
Du lærer typisk ved at prøve at udføre opgaver i praksis. Når du får undervisning i grundfag som fx matematik eller dansk eller i anden teori, lærer du, hvordan du kan bruge det i praksis.
Du har følgende fag:
Grundfag
Det kan fx være fremmedsprog, matematik, naturfag, teknologi. Grundfagene bygger oven på fag, som du kender fra 9. eller 10. klasse, og er med til at udvikle dine grundlæggende færdigheder.
Hvilke grundfag du skal have, kommer an på din erhvervsuddannelse. Det, du lærer, skal kunne bruges i praksis.
Det uddannelsesspecifikke fag
Dette fag er forskelligt alt efter, hvilken uddannelse, du har valgt. Faget giver dig specifikke faglige kompetencer, som kræves, når du skal videre til din uddannelses hovedforløb.
Valgfag
Det kan være ekstra grundfag, erhvervsfag, støttefag eller fag på højt niveau.
Eux-fag
Hvis du har valgt at tage din uddannelse med eux, skal du også have fag på gymnasialt niveau.
Certifikater
På mange uddannelser er der krav om bestemte certifikater, som du skal tage på grundforløbet. Det får du også undervisning i.
Grundforløbsprøve
Grundforløbets 2. del afsluttes med en prøve, som skal bestås, før du kan komme videre til skoleundervisningen i hovedforløbet.
Den består af en prøve i det uddannelsesspecifikke fag (praktisk og teoretisk), en prøve i et grundfag og eventuelt i certifikatundervisningen.