Kandidatuddannelsen er den kliniske del af studiet, hvor hovedvægten af undervisningen handler om diagnostik af muskel- og skeletsygdomme.
Du får samtidig flere klinikophold på hospitalsafdelinger og hos kiropraktorer, hvor du får træning i at undersøge og stille diagnoser samt - under supervision - i at behandle patienter med forskellige problemer i bevægeapparatet.
Fagområder
Der er undervisning inden for følgende fagområder:
- Almen diagnostik, hvor du lærer at stille en diagnose ud fra sygehistorier i bestemte emner
- Billeddiagnostik, hvor du lærer at tolke forskellige former for billeddiagnostisk materiale, fx røntgenbilleder, MR-scanninger, CT-scanninger og ultralyds-scanninger
- Klinisk farmakologi, hvor du bliver i stand til at forstå den medicinske behandling af især smerter, gigtsygdomme og knogleskørhed
- Klinisk biomekanik, hvor der bl.a. er fokus på diagnosticering af muskel- og skeletlidelser i arme og ben
- Radiografi, hvor du lærer at tage røntgenbilleder på professionelt apparatur
Autorisation som kiropraktor
Du får autorisation med ret til at praktisere i en underordnet stilling efter endt kandidatuddannelse. For at opnå ret til selvstændigt virke, skal du gennemføre 12 måneders supplerende praktisk uddannelse som turnuskandidat hos en kiropraktor.
Uddannelsen er tilrettelagt efter et særligt uddannelsesprogram, hvor du som kiropraktorassistent gradvis udfører mere og mere selvstændige opgaver.
Autorisation som kiropraktor søges hos Sundhedsstyrelsen.
Titel
Kandidatuddannelsen giver den akademiske titel cand.manu.