Økonomi er videnskaben om, hvordan man bruger samfundets ressourcer. På uddannelsen får du en teoretisk forståelse for, hvordan man sikrer et velfungerende økonomisk system i såvel hele samfundet som i enkeltvirksomheder.
I samfundsøkonomi lærer du om, hvad der påvirker og regulerer den nationale økonomi, mens du i erhvervsøkonomi får indsigt i, hvordan en virksomhed fungerer.
Fagområder
Bacheloruddannelsen rummer flere fagområder:
- Mikroøkonomi, som handler om forbrugernes adfærd og valg, virksomheders efterspørgsel og udbud, markeder, monopoler, konkurrence, risiko og usikkerhed, motivation, forhandlinger og samarbejde.
- Makroøkonomi, som handler om nationaløkonomi og international økonomi. Du lærer om konjunkturteori og -politik (herunder fx virkningerne af finans- og pengepolitik), inflation, arbejdsløshed, pris-, rente- og indkomstdannelse, nationalregnskabet og udenrigshandel.
- Erhvervsøkonomi, hvor du fx lærer om regnskaber, omkostningsteori, finansiering, investeringsplanlægning, organisationsteori, strategi, markedsføring, planlægning og ledelse, herunder hvordan man motiverer en virksomheds medarbejdere.
- Kvantitative metoder/økonometri, hvor du lærer at kombinere statistik og økonomisk teori med data for derved systematisk at kunne analysere data, der beskriver forholdene i samfundet.
- Redskabsfagene matematik, statistik og it, som er en integreret del af de økonomiske fag.
Opbygning og indhold kan variere
Uddannelsen kan variere i opbygning og indhold afhængigt af uddannelsessted. Læs mere på det enkelte uddannelsessteds hjemmeside.
Titel
Du får titlen bachelor (BA eller BSc) i økonomi.