Akademiuddannelsen i socialt arbejde er en videregående voksenuddannelse, der hører under fagområdet administration og forvaltning.
Uddannelsen supplerer dine administrative kompetencer med viden inden for emner som jura, økonomi, kommunikation, psykologi og psykiatri.
Du får bl.a. kendskab til social lovgivning og aktuel socialpolitik, og du præsenteres for de mest anvendte teorier og metoder inden for socialt arbejde, kommunikation og konflikthåndtering.
For at gennemføre en hel akademiuddannelse i socialt arbejde, skal du læse: Tre obligatoriske moduler, to valgfrie moduler og et afgangsprojekt. Uddannelsen har stor fokus på personlig og faglig involvering.
Uddannelsesretninger
Du kan tage akademiuddannelsen i socialt arbejde som en generel grunduddannelse, eller du kan specialisere dig inden for et selvvalgt område. Vil du fx gerne arbejde som tolk, vælger du retningen tolkning.
Der er 3 mulige udddannelsesretninger:
- Demens
- Psykosocialt arbejde
- Tolkning
Undervisningen kan være tilrettelagt som dag-, aften-, weekend- eller fjernundervisning. Se information på de aktuelle hold.
Uddannelsessteder
Uddannelsen kan udbydes af:
- Københavns Professionshøjskole i København
- Professionshøjskolen Absalon i Næstved
- UC Syd i Kolding, Haderslev, Esbjerg og Åbenrå
- VIA University College i Aarhus
Eksamen
Der afholdes prøve efter hvert modul. Hele uddannelsen afsluttes med en eksamen.
Værd at vide
Du kan tage en hel akademiuddannelse eller vælge enkelte fag.
Du kan selv sammensætte en fleksibel akademiuddannelse ved at kombinere moduler fra forskellige akademiuddannelser. Tal med studievejlederen på uddannelsesstedet om mulighederne for at sammensætte en uddannelse, der passer til dine behov.
Erhvervsakademierne kan tilbyde indledende kurser, der forbedrer grundlaget for at gennemføre nogle fag. Kontakt den skole, hvor du vil søge optagelse til akademiuddannelsen, hvis du er i tvivl om dine forudsætninger.