Du lærer om madkulturens historiske udvikling, og du får kompetencer til at bruge din nye viden om smagskombinationer, molekylær gastronomi og tilberedningsformer til at frembringe oplevelsesorienteret mad.
Du får også praktiske redskaber til at vælge løsninger og kommunikere om dem med samarbejdspartnere og brugere.
Modulet indeholder emnerne:
- Måltidets historie, trends
- Det nordiske køkken
- Middelhavskost - fransk, italiensk, spansk og græsk
- Det asiatiske køkken - kinesisk, japansk, thailandsk, vietnamesisk og indonesisk
- Mad fra øvrige verdensdele - mexikansk og sydamerikansk
- Klassiske smagskombinationer
- Molekylær gastronomi
- Gastronomisk innovation
- Nye tilberedningsformer
- Hjælpestoffer, e-numre
- Oplevelsesorienteret mad
Undervisningen kan være tilrettelagt som dag-, aften- eller fjernundervisning. Se information på de aktuelle hold.
Uddannelsessteder
Uddannelsen kan udbydes af
- Professionshøjskolen UC Syd i Haderslev
- UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Vejle
Eksamen
Der afholdes prøve efter hvert modul. Hele uddannelsen afsluttes med en eksamen.
Værd at vide
Madkulturer og innovation er valgfrit på akademigastronom, men kan evt. også indgå som valgmodul i andre akademiuddannelser. Tal med uddannelsesstedet om valg af relevante fag på din akademiuddannelse.
Se oversigt over fag på akademiuddannelserne.