Modulet giver dig viden om både animalske og vegetabilske råvarer og forståelse for råvarernes tilblivelse. Du lærer at vurdere råvarerne og deres potentiale, og du kan bl.a. anvende din viden til at udvikle og opskalere opskrifter.
Du beskæftiger dig med:
- Kød - udskæringer, indhold af fedt og bindevæv, modning og anvendelsesmuligheder
- Fisk - fedtindhold, kvalitetskontrol og anvendelse
- Grøntsager - indholdsstoffer og tilberedningsmetoder
- Vilde planter og svampe - kendskab, giftige planter og svampe, indsamling
- Frugt - indholdsstoffer og tilberedning
- Cerealier - stivelse, proteiner og gluten
- Sæsonkendskab, råvarers kvalitet og kvalitetskontrol
- Udvikling og opskalering af opskrifter
Undervisningen kan være tilrettelagt som dag-, aften- eller fjernundervisning. Se information på de aktuelle hold.
Uddannelsessteder
Uddannelsen kan udbydes af
- Professionshøjskolen UC Syd i Haderslev
- UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Vejle
Eksamen
Der afholdes prøve efter hvert modul. Hele uddannelsen afsluttes med en eksamen.
Værd at vide
Råvarekendskab er obligatorisk på akademigastronom, men kan evt. indgå som valgmodul i andre akademiuddannelser. Tal med uddannelsesstedet om valg af relevante fag på din akademiuddannelse.
Se oversigt over fag på akademiuddannelserne.