Vvs-energiuddannelsen giver dig en grundlæggende viden om de tekniske installationer i private hjem og virksomheder.
Specialer
Alt efter dit valg af speciale lærer du om de mange arbejdsområder, som vvs-energiuddannelsen rummer.
Du kan afslutte uddannelsen som vvs-energispecialist, ventilationstekniker, vvs-installationstekniker eller blikkenslager og vvs.
- Vvs-energispecialist: Du får viden om, hvordan man udnytter energi mest effektivt. Du lærer at arbejde med vedvarende grøn energi, fx varmepumper, solenergi og biobrændsel. Bl.a. lærer du at regulere systemerne, så energien kun bruges, når der er behov. Din viden gør, at du vil kunne vejlede kunder om, hvordan man sparer på energien og belaster miljøet mindre.
- Ventilationstekniker: Du får styr på, hvordan man skaber et sundt indeklima. Du sørger både for opvarmning, afkøling og filtrering af luft og hjælper kunden med at spare penge ved at ventilere korrekt. Du arbejder med avancerede ventilations- og klimaanlæg. Du lærer at måle og regulere luftstrømme, så varme og køling bliver fordelt i de rigtige mængder til de rette steder i bygninger.
- Vvs-installationstekniker: Du får styr på vandet i hanerne, varmen i radiatorerne og gassen i komfurerne. Du lærer at arbejde med installationer i bygninger og er med, når bygninger bygges eller renoveres. Uddannelsen er bred, og du kan derfor komme til at arbejde med kunder i private hjem, på byggepladser og i store virksomheder.
- Blikkenslager og vvs: Du lærer at klippe og forme tagplader i kobber og zink. Du er med til at gøre byens tage, tårne og facader smukke og vigtigst af alt sikre beboerne mod vind og vejr. Du lærer også at arbejde med nye materialer og teknologier som fx energiproducerende tagbeklædning, hvor taget ikke blot beskytter og pynter, men også skaber strøm.