Du beskæftiger dig både med historisk-kulturelle og fysiologisk-psykologiske aspekter.
Modulet fokuserer på samspillet mellem sansernes fysiologi og giver dig bl.a. redskaber til at optimere det samlede gastronomiske udtryk af måltidets kvalitet. Det omfatter æstetiske og kvalitative dimensioner forbundet med smag, duft, syn, hørelse og følelse.
Modulet indeholder emnerne:
- Sensorik
- Sansernes fysiologi - smag, duft, syn, hørelse og følelse
- Sansernes psykologi og sociologi
- Tilsmagning
- Fødevarer, kvalitetsbegreber
- Sensoriske testmetoder - diskriminative, deskriptive og affektive/kognitive
- Vurdering af sensoriske testresultater
- Oprettelse af sensoriske smagspaneler
- Måltidets æstetik og kvalitet - æstetikkens grundelementer, form og funktion
- Måltidskulturer og måltiets sociologi
- Måltidets kvaliteter
Undervisningen kan være tilrettelagt som dag-, aften- eller fjernundervisning. Se information på de aktuelle hold.
Uddannelsessteder
Uddannelsen kan udbydes af
- Professionshøjskolen UC Syd i Haderslev
- UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Vejle
Eksamen
Der afholdes prøve efter hvert modul. Hele uddannelsen afsluttes med en eksamen.
Værd at vide
Sensorik er obligatorisk på akademigastronom, men kan evt. indgå som valgmodul i andre akademiuddannelser. Tal med uddannelsesstedet om valg af relevante fag på din akademiuddannelse. Se oversigt over fag på akademiuddannelserne.