Uddannelsen giver dig en naturvidenskabelig grundviden, der gør dig i stand til at forstå alle processer i en teknologibaseret fødevareproduktion, lige fra råvare til færdigt produkt. Du får samtidig indsigt i human ernæring, sensorik og lovgivning på området.
Specialisering
Der er mulighed for specialisering gennem arbejdet med konkrete cases. Interesserer du dig fx særligt for fødevarekemi, vil du kunne arbejde med udvikling af fødevarer med særlige funktionelle egenskaber eller sundhedsfremmende ingredienser.
Det kan også handle om at udvikle nye maskiner, der kan effektivisere fremtidens fødevarefremstilling og sikre produktion på en miljømæssig forsvarlig måde.
Fag
Du får undervisning i fag som fx:
- Celle- og mikrobiologi
- Fødevareproduktion og processer
- Almen kemi
- Fødevarekemi
- Matematik og statistik
- Fysisk kemi og teknisk kemi
- Kemiske enhedsoperationer
- Videnskabsteori
Titel
Du får titlen diplomingeniør i fødevareteknologi. Uddannelsens engelske titel er Bachelor of Engineering in Food technology.