I faget historie på B-niveau får du undervisning i centrale udviklingslinjer og begivenheder i Danmarks historie, Europas historie og i verdenshistorien. Du lærer at undersøge et givent historisk emne og at formidle resultatet både mundtligt og skriftligt.
Undervisningens faglige niveau er det næsthøjeste, man kan vælge på en gymnasial uddannelse.
I undersøgelsen af historien lærer du at bruge en analytisk/metodisk tilgang til materialet og forholde dig kritisk til eksempler på brug og misbrug af historien. Du får en forståelse for samspillet mellem natur, individ og samfund i et historisk perspektiv og lærer at reflektere over mennesket som historieskabt og historieskabende.
Du får undervisning inden for følgende emneområder:
- Hovedlinjer i Danmarks, Europas og verdens historie
- Forandringer i levevilkår, teknologi og produktion
- Styreformer, herunder demokrati og demokratiseringsprocesser
- Kulturer og kulturmøder i Europas og verdens historie
- Globalisering
- Ideologiernes kamp i det 20. århundrede
Undervisningen veksler mellem forskellige mundtlige og skriftlige arbejdsformer. Du skal også udarbejde en historieopgave på mindst 5 sider.
It indgår som redskab i undervisningen i forbindelse med informationssøgning, skriftlig fremstilling og som hjælpeværktøj ved mundtlige fremlæggelser.
Eksamen
Eksamen består af en mundtlig prøve, der tager udgangspunkt i et ukendt materiale på 3 - 4 sider. Der gives ca. 90 minutters tid til forberedelse, og eksaminationen varer ca. 30 minutter.