Kandidatuddannelsen i fødevareinnovation og sundhed giver dig redskaber til at udvikle, tilberede og rådgive om sund, bæredygtig og velsmagende mad. Du kommer til at beskæftige dig med mad, ernæring og sundhed i både teori og praksis.
Emner
Du lærer om fødevaresikkerhed, betydningen af råvarekvalitet, bioaktive komponenter og ernæring. Du får viden om kostens generelle betydning for folkesundheden samt en videnskabelig vinkel på gastronomien.
Du lærer om de menneskelige sanser og om psykologien bag forbrugeres adfærd, så du kan bidrage til at få befolkningen til at spise mere sundt og bæredygtigt uden at gå på kompromis med velsmagen.
Produktudvikling og entreprenørskab er en vigtig del af uddannelsen, herunder at arbejde innovativt med en fødevare – lige fra at nytænke en ingrediens til at sælge en produktidé eller et koncept til en virksomhed.
Titel
Kandidatuddannelsen giver den akademiske titel cand.scient. Uddannelsens engelske titel er Master of Science (MSc) in Food Innovation and Health.