Redningspersonel ansat - eller personer der ønsker ansættelse - i rednings- og beredskabstjenester i privat, kommunalt og statsligt regi.
Koordinering og instruktionsteknik - bjærgning
Fakta
- Navn:
- Koordinering og instruktionsteknik - bjærgning
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 5,0 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2720
- Fagkode:
- 47742-
Mål
Deltageren kan, efter gennemført uddannelse, foretage koordinering af bjærgningsopgaver på et skadested og bjærgningspunkt under hensyntagen til gældende lovgivning og sikkerhedsbestemmelser. Deltageren kan forestå udarbejdelse af en bjærgningsplan herunder organisering, afspærring, sikring af skadesstedet samt anvende momentberegning ved rejsning af væltede køretøjer. Deltageren kan koordinere samspil og kommunikation med flere bjærgningsvogne samt beregning af lastmoment ved anvendelse af mobilkran. Deltageren kan anvende relevant udstyr til opgaverne, herunder evt. luft- og bjærgningspuder og forestå vedligeholdelse af køretøjer og udstyr. Deltageren kan foretage bjærgning af gods og efterfølgende godsbehandling. Deltageren kan selvstændigt planlægge, forberede, gennemføre en effektiv præsentation af et konkret emne samt gennemføre en instruktion af et bjærgningsteam, ved anvendelse af hensigtsmæssig præsentationsteknik og præsentationsværktøjer, udvalgt på baggrund af målgruppen for præsentationen. Deltageren kan evaluere præsentationsforløbet ved brug af selvevaluering eller gennem deltagerevaluering.
Kvalifikationsniveau
Kurserne er placeret på niveau 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser