Uddannelsen er udviklet til faglærte og tilsvarende målgrupper, der i deres job har brug for kompetencer inden for køleteknik, klargøring og idriftsættelse, og som har gennemført uddannelsen 47139 Køle- fryse- komfortanlæg grundlæggende og 47140 Køle- fryse- komfortanlæg optimering og eftersyn med tilfredsstillende resultat - eller har tilsvarende forudsætninger.
Køleteknik, klargøring og idriftsættelse
Fakta
- Navn:
- Køleteknik, klargøring og idriftsættelse
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 3 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2865
- Fagkode:
- 40855-
Mål
Deltageren kan udføre indeslutningen med hensyn til klargøring, aftapning, påfyldning og returnering af kølemiddel samt tæthedprøvning. Derudover kan deltageren udføre lækagekontrol og styrketest.Deltageren kan udføre håndlodning på køleanlæg og udføre korrekt dokumentation.Deltageren har kendskab til de sikkerhedsmæssige aspekter såvel som de miljømæssige aspekter med særlig fokus på den drivhuseffekt, der er i forbindelse med arbejde på indeslutninger indeholdende F-gas kølemidler, samt relevant lovgivning på området.Deltageren er efter kurset berettiget til at tage relevante test i forbindelse med den lovpligtige autorisation, der skal til for at arbejde med visse fluorescerende kølemidler (F-gas) op til en kølemiddelfyldning på 2,5kg.
Kvalifikationsniveau
Kurserne er placeret på niveau 3 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser