Uddannelsen henvender sig til faglærte og ufaglærte, som har eller ønsker beskæftigelse med pasning af dampkedler i kontrolklasse A type III, i henhold til Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1088 af 28. november 2011, bekendtgørelse om arbejdsmiljøfaglige uddannelser, bilag 4 - kvalifikationskrav ved arbejde som kedelpasser. Deltageren skal være fyldt 18 år og have opnået uddannelsesbevis for arbejdsmarkedsuddannelsen Mindre damp og hedtvandskedler højst 120 grader (48173), eller have uddannelse og erfaring svarende hertil.
Store dampkedler højst 120 grader
Fakta
- Navn:
- Store dampkedler højst 120 grader
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 10,0 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2709
- Fagkode:
- 47915-
-
Mål
Deltageren kan selvstændigt forestå arbejdet med drift og vedligeholdelse af dampkedler i kontrolklasse A type III til produktion af vanddamp, der ikke overstiger 120 grader, på en sikkerheds- og sundhedsmæssig forsvarlig måde, som det er beskrevet i Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1088 af 28. november 2011, bekendtgørelse om arbejdsmiljøfaglige uddannelser, bilag 4 - kvalifikationskrav ved arbejde som kedelpasser.Deltageren kan: - foretage daglig kontrol- og pasningsopgaver på en korrekt og sikker måde.- foretage analyser på råvand, spædevand, fødevand, kondensat og kedelvand, samt justere og fejlsøge med udgangspunkt i analyseresultater.- forestå den daglige drift og vedligeholdelse af vandbehandling og vandbehandlingsudstyr.- foretage lovpligtig kontrol og afprøvning af sikkerhedsudstyret.- foretage opstart og nedlukning af dampkedelanlæg på en kontrolleret og forsvarlig måde.- regulere forbrændingsprocesser.Derudover har deltageren viden om:- opbygning og drift af dampkedelanlæg i kontrolklasse A type III.- opbygningen og funktionen af overvågningsanlæg.- brændselstyper og fyringsøkonomi.- styring, regulering og driftsovervågning.- relevante regler og myndighedskrav, herunder miljø- og arbejdsmiljøregler.
Eksamen
Der udstedes uddannelsesbevis, som udgør certifikatet 'Udvidet kedelpassercertifikat type III' til de deltagere, som har bestået en lærer-bedømt teoretisk og praktisk prøve. Resultatet af prøven skal være tilfredsstillende, og deltageren skal have erhvervet de kvalifikationer, der er indeholdt i målformuleringen for kurset. Derudover skal deltageren have erhvervet de kvalifikationer, som er beskrevet i Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1088 af 28. november 2011, bekendtgørelse om arbejdsmiljøfaglige uddannelser, bilag 4 - kvalifikationskrav ved arbejde som kedelpasser.Certifikatet har tidsubestemt gyldighed.