Uddannelsesmålet retter sig primært mod faglærte og ufaglærte personer, som arbejder eller søger arbejde i virksomheder, hvor der i deres arbejde med klima- og ventilationsanlæg er behov for kompetencer inden for køleteknik i forbindelse med rådgivning om energibesparelser på køleanlæg, og er behov for dokumenterede færdigheder i indberetning af køletekniske værdier til Energistyrelsens indberetningsprogram.
Køleanlæg på ventilations- og klimaanlæg
Fakta
- Navn:
- Køleanlæg på ventilations- og klimaanlæg
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2,0 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2708
- Fagkode:
- 47630-
Mål
Efter gennemført uddannelse kan deltagerne med grundlæggende teoretisk og praktisk viden om køleteknik i ét-trins køleanlæg, vejlede kunder og driftspersonale om mulige energibesparelser på disse i forbindelse med drift af klima- og ventilationsanlæg.Deltagerne kan endvidere redegøre for kølesystemers funktion, opbygning og virkemåde, samt enkeltkomponenternes funktion og virkemåde, herunder anlæggets styrings- og reguleringsprincipper.Deltagerne kan med viden om klimaanlæg og kendskab til indberetningskrav af fordampningstemperaturer, kondenseringstemperatur, foretage aflæsning af kompressorens målere, set-punkter for følere m.v. uden at foretage brud, da dette kræver et kat. II certifikat.
Kvalifikationsniveau
Kurserne er placeret på niveau 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser