Uddannelsen henvender sig til faglærte automatikteknikere, industriteknikere, smede, personvognsmekanikere eller personer med tilsvarende kompetencer, der har eller ønsker beskæftigelse i en virksomheds drifts/vedligeholdelsesafdeling, og som i den forbindelse skal kunne foretage reparation og vedligeholdelse på proces- og fødevareanlæg.
Rep/vedligehold på procesfødevareanlæg hygiejne
Fakta
- Navn:
- Rep/vedligehold på procesfødevareanlæg hygiejne
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 5 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2273
- Fagkode:
- 49088-
-
Mål
Deltageren kan arbejde med proces- og fødevareanlæg, hvorpå der anvendes CIP-rengøring samt forskellige desinfektionssystemer. Deltageren kan desuden foretage vedligeholdelsesarbejde på automatiske anlæg under hensyntagen til hygiejnisk design.Det betyder, at deltageren kan: - forstå vigtigheden af hygiejne samt hvordan forurening af fødevarer opstår og accelererer over tid.- vælge rigtig påklædning og opretholde tilstrækkelig personlig hygiejne.- forstå principper for 'Cleaning In Place' (CIP), herunder kendskab til ventiler og dysesystemer samt sikkerhed ved brug af kemiske rensemidler og omkostninger ved drift.- forstå forskellige metoder til desinfektion af produktionsudstyr samt udvælge korrekt metode til en given produktion. - anvende sit kendskab til hygiejnisk design i forbindelse med proces- og fødevareanlæg så som særlige krav til smøremidler, roterende maskiner, aktuatorer og installationer m.m.Deltageren kan i den forbindelse anvende sin opnåede viden om:- krav til rengøring og maskindesign samt arbejde hygiejnemæssig sikkert på proces- og fødevareanlæg.