Faget henvender sig til dig, der vil formidle naturoplevelser gennem indsamling af råvarer og primitiv madlavning.
Kursus
Naturens spisekammer
Du lærer at lave mad i naturen med de råvarer, du selv samler i skoven og på marken. Faget har fokus på de oplevelser,
der kan formidles ved at indsamle og tilberede
måltider fra naturens spisekammer. Hygiejne
er også et vigtigt emne.
Fakta
- Navn:
- Naturens spisekammer
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 5 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2264
- Fagkode:
- 6941-
Naturens spisekammer er et enkeltfag fra uddannelsen til skov- og naturtekniker.
Mål
Du samler urter, bær, svampe, fisk og vildtkød, som du tilbereder i naturen, fx over bål, og du får redskaber til at formidle oplevelser gennem primitiv madlavning.
Målet er, at du kan
- formidle oplevelser gennem tilberedning af mad og drikke fra naturen
- anvende viden om krav til hygiejne ved madlavning i naturen
- forestå primitiv madlavning over bål
- indsamle, klargøre og tilberede de mest kendte og anvendte spisesvampe
- indsamle, klargøre og tilberede de mest kendte og anvendte urter og bær fra naturen
- tilberede hjorte- og fuglevildt og fisk på forskellige udvalgte måder
- forestå produktion af forskellige drikke med udgangspunkt i naturens produkter
Kvalifikationsniveau
Kurserne er placeret på niveau 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser