Uddannelsesmålet retter sig mod personer (fortrinsvis faglærte mejerister), der arbejder inden for mejeriindustrien eller som måtte ønske at arbejde inden for dette jobområde.
![](https://www.ug.dk/sites/default/files/styles/ug3_large/public/amu.jpg?itok=0yscmufn)
Kursus
Mejerikemi med særlig fokus på problemløsning
Deltageren opnår viden om mælkens sammensætning i forhold til fedt, proteiner, laktose og salt, samt opnår forståelse om de enkelte tørstoffers funktion i mejeriprodukter. Deltageren kan foretage simple kemiske analyser i forhold til problemløsning, samt inddrage disse analyser til yderligere produktoptimering. Deltageren kan med baggrund i denne viden medvirke til at afdække, korrigere og afhjælpe opståede problemer, samt optimere processer med henblik på at sikre øget kvalitet og udbytte i forbindelse med produktfremstilling.
Fakta
- Navn:
- Mejerikemi med særlig fokus på problemløsning
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 3,0 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2646
- Fagkode:
- 48231-
-
Mål
Deltageren opnår viden om mælkens sammensætning i forhold til fedt, proteiner, laktose og salt, samt opnår forståelse om de enkelte tørstoffers funktion i mejeriprodukter. Deltageren kan foretage simple kemiske analyser i forhold til problemløsning, samt inddrage disse analyser til yderligere produktoptimering. Deltageren kan med baggrund i denne viden medvirke til at afdække, korrigere og afhjælpe opståede problemer, samt optimere processer med henblik på at sikre øget kvalitet og udbytte i forbindelse med produktfremstilling.