Kurset henvender sig til medarbejdere, der arbejder med fødevarefremstilling og ønsker at opnå specifikke kompetencer i forhold til detailudskæring og kvalitetsbedømmelse af kød.
Kursus
Detailudskæring af delstykker af kød
Du lærer at kende de forskellige delstykkers anvendelse, kvalitetsbedømme kød og udøve egenkontrol. Desuden vil du lære at håndtere knive og andre værktøjer korrekt samt detailudskære og tilberede forskellige delstykker.
Fakta
- Navn:
- Detailudskæring af delstykker af kød
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 4 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2799
- Fagkode:
- 49971-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At kende de forskellige delstykkers anvendelse - At efterleve gældende hygiejne forskrifter- At kende forskellige dyrearters alder og race- At kvalitetsbedømme kød- At genkende de forskellige dele af dyret- At udøve egenkontrolPå baggrund af den opnåede viden opnår du færdigheder i: - At håndtere knive og andre værktøjer korrekt og sikkerhedsmæssigt ansvarligt - At kvalitetsbedømme kød på spisekvalitet- At detailudskære udvalgte delstykker af kød fagligt og kvalitetsmæssigt korrekt- At tilberede forskellige udskæringer korrekt