Kursus

Gæstevejledning om vinens dyrkning & fremstilling

Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du overordnet kan skelne mellem forskellige typer af vin på baggrund af dyrkning og fremstillingsmetode. Du lærer, hvad det er, som grundlæggende adskiller de forskellige vintyper fra hinanden, og du får dermed også et grundlag for at kunne vejlede gæsten i valg af vine.

Fakta

Navn:
Gæstevejledning om vinens dyrkning & fremstilling
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
2 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2279
Fagkode:
48793-

-

Målgruppe

Du har nogen erfaring med at arbejde på hotel eller i restaurant med betjening af gæster i forbindelse med frokost eller middag. Du har et ønske om at få en første og grundlæggende viden om de vine, som din virksomhed tilbyder gæsten. Du vil først og fremmest gerne vide mere om vinens dyrkning, fremstillingsmetode og historie. Hvis du ikke har erfaring med gæstebetjening, anbefales det, at du supplerer kurset med 20818 Tjenerens præsentationsteknikker.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At beskrive grundprincipper i vinens historie. At beskrive forskellige fremstillingsteknikker.- At beskrive forskellige dyrkningsmetoder.På baggrund af den opnåede viden opnår du færdighed i:- At introducere restaurant- og hotelgæster for forskellige grundtyper af vinAt kvalificere restaurant- og hotelgæsters valg af vine.

Varighed

2 dage

Eksamen

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.