Kursus

Servering og service i restauranten

Du kan forstå opdækning i restauranten og yde service af høj kvalitet ved med servering af a la carte-retter, morgenmad og brunch. Du lærer at flambere, tranchere, filetere og anrette tallerkener fra stikbord samt udføre miks af salater og dressinger. Du lærer også at prissætte menuer og vine samt lave opgørelse og afregning af den daglige omsætning.

Fakta

Navn:
Servering og service i restauranten
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2279
Fagkode:
48873-

-

Målgruppe

Medarbejdere der arbejder med servicering, modtagelse og betjening af gæster i forbindelse med ophold og/eller overnatning samt tryghed/sikkerhed i forbindelse hermed.

Mål

- Du kan forestå opdækning i a la carte restauranten og kan bestille kreative dekorationer med evt. blomster/frugt/grønt passende til sæson.- Du kan yde service af hø kvalitet i forbindelse med servering.- Du kan stå for opdækning og afrydning af borde.- Du kan servere a la carte-retter.- Du kan servere morgenmad og brunch.- Du kan flambere, tranchere, filetere og anrette tallerkener fra stikbord samt udføre miks af salater og dressinger.- Du kan prissætte menu og vine samt lave opgørelse og afregning af den daglige omsætning.

Varighed

3 dage

Prøver

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.