Kursus

Udvidet råvarekendskab

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at vælge råvarer under hensyntagen til parametre som: kvalitet, økologi, sæson, bæredygtighed, hvor råvaren er dyrket/opdrættet og sensoriske & madtekniske egenskaber. Du opnår også færdighed i at udvikle retter med de valgte råvarer.

Fakta

Navn:
Udvidet råvarekendskab
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
20843-

-

Målgruppe

Kurset retter sig mod faglærte gastronomer, der har erfaring i arbejdet med råvarer i køkkenet. For ikke-faglært anbefales det forinden at have taget basis kurser om råvarer.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for vurdering og udvælgelse af råvarer ud fra kvalitet, økologi, sæson, bæredygtighed, hvor råvaren er dyrket/opdrættet og sensoriske & madtekniske egenskaber.- At redegøre for principper ved bestilling og indkøb af råvarer samt ved beregning af forbrug for en given ret.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At foretage bestilling og indkøb af råvarer.- At beregne forbrug af råvarer for en given ret.- At tage hensyn til bæredygtighed ved variation i valget af råvarer og udvikle retter med de valgte råvarer.- At vurdere råvarers og tilberedte produkters sensoriske kvalitet.

Varighed

3,0 dage

Eksamen

Der er en mundtlig og praktisk prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.