Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod ikke-faglært og faglært personale beskæftiget med madfremstilling i restaurant, kantine og catering.
Kursus
Sæson-gastronomi med optimering
Deltageren kan opfylde gæsternes ønsker om gastronomi til rimelige priser ved brugen af økonomiske danske sæsonvarer. Deltageren kan ligeledes optimere udnyttelsen af råvarerne i planlægnings- og tilberedningsfasen. Deltageren kan desuden anvende overskud og biprodukter fra klargøring i tilberedningen. Deltageren er i stand til at optimere et produkts økonomi gennem portionering, anretning og præsentation.
Fakta
- Navn:
- Sæson-gastronomi med optimering
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2,0 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- ?
- Fagkode:
- 47564-
Mål
Deltageren kan kombinere økonomiske danske sæsonvarer til velsmagende retter, som opfylder gæstegruppers ønske om gastronomi til rimelig pris. Deltageren kan minimere råvarespild ved kreativ menuplanlægning, som også integrerer anvendelse af overskud og biprodukter. Deltageren kan maksimere udnyttelsen af råvarer i tilberedningen. Deltageren kan optimere økonomien i en ret/menu ved korrekt portionering og æstetisk anretning og præsentation.
Kvalifikationsniveau
Kurserne er placeret på niveau 3 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser