Uddannelsen retter sig mod køkkenprofessionelle, der er beskæftiget med madfremstilling i kantiner, cafeer, restaurationskøkkener og lignende. Kurset er 1. trin ud af 2 og giver de kompetencer, der er forudsætning for deltagelse i 48675 Røgning og saltning i tilberedning af mad 2.
Kursus
Røgning og saltning i tilberedning af mad 1
På kurset lærer du at anvende røgning og saltning i tilberedningen af retter for at fremme ønsket om smag og udtryk og for at øge madens og madprodukternes holdbarhed. Du lærer at udvælge og vurdere brugen af kold- og varmrøgning til udvalgte råvarer samt at arbejde efter specifikke hygiejneregler i tilberedningen. Kurset er 1. trin ud af 2 og giver de kompetencer, der er forudsætning for deltagelse i 48675 Røgning og saltning i tilberedning af mad 2.
Fakta
- Navn:
- Røgning og saltning i tilberedning af mad 1
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2281
- Fagkode:
- 48674-
-
Mål
Deltageren kan: - udvælge og anvende egnede typer af fisk og skaldyr, kødtyper og fjerkræ til at røge og salte.- vurdere brugen af kold- og varmrøgning til udvalgte råvarer.- anvende viden om grøntsagers struktur og egnethed i forhold til røgning og saltning.- efterleve specifikke hygiejneregler og rengøringskrav i arbejdet med røgning og saltning.