Uddannelsen retter sig mod medarbejdere, faglærte som ufaglærte, der er beskæftiget med madfremstilling i kantiner, caféer, restaurationskøkkener og lignende.
Kursus
Råvarer med energi- og sundhedsfremmende stoffer
Deltageren kan klargøre råvarer med højt indhold af sundhedsfremmende stoffer bedst muligt og klassificere råvarer med gode kilder til sundhedsfremmende stoffer. Deltageren kan fremstille velsmagende madretter af råvarer med et højt indhold af sundhedsfremmende stoffer ud fra kendskab til sensorik.
Fakta
- Navn:
- Råvarer med energi- og sundhedsfremmende stoffer
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2,0 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- ?
- Fagkode:
- 47516-
Mål
Deltageren kan klargøre og tilberede råvarer med højt indhold af sundhedsfremmende stoffer så næringsstofferne bedst muligt bevares. Deltageren kan udvælge og anvende råvarer med et højt indhold af sundhedsfremmende stoffer i en given årstid til at fremstille velsmagende og æstetiske madretter ud fra kendskab til sensorik. Deltageren kan klassificere råvarer med gode kilder til sundhedsfremmende stoffer inden for slagtekød, fjerkræ, fisk og skaldyr, grønsager, frugter, mejerivarer og cerealier.
Kvalifikationsniveau
Kurserne er placeret på niveau 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser