Kurset retter sig mod faglærte, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner.
Kursus
Nordisk gastronomi, tradition og fornyelse
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at anvende traditionelle nordiske råvarer på nye måder i udviklingen af retter, hvor der tages hensyn til økonomisk bæredygtighed, råvarens sæson, terroir og biodiversitet.
Fakta
- Navn:
- Nordisk gastronomi, tradition og fornyelse
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2,0 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2281
- Fagkode:
- 20861-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for kulinariske madtraditioner, historik og principper ved fremstilling af retter fra det nordiske køkken.- At redegøre for økonomisk bæredygtighed, råvarens sæson, terroir og biodiversitet ved fremstilling af retter fra det nordiske køkken.- At redegøre for anvendelsen af sensoriske redskaber til at forfine den gastronomiske oplevelse.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At anvende traditionelle nordiske råvarer på nye måder i udviklingen af retter.