Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.
Kursus
Kalkulation i køkkenet - trin 1
Du kan kalkulere kostpris ud fra viden om mængder og svindprocenter. Yderligere kan du vurdere en dækningsgrad og anvende regneark til beregning af madretters kostpris, brutto- og nettosalgspris samt dækningsbidrag. Der findes også et trin 2 af kurset.
Fakta
- Navn:
- Kalkulation i køkkenet - trin 1
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2281
- Fagkode:
- 48822-
-
Mål
Du kan: - Kalkulere kostpris ud fra viden om mængder og svindprocenter.- Udarbejde prisoverslag på enkeltretter ud fra passende dækningsbidrag. -Vurdere en dækningsgrad og hvordan en merproduktion påvirker det forventede overskud.- Anvende regneark til beregning af madretters kostpris, brutto- og nettosalgspris samt dækningsbidrag