Kursus

Fødevareallergi: Vejledning og erstatningsråvarer

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at planlægge og udvikle retter under hensyntagen til fødevarer, der kan forårsage allergiske reaktioner; fx ved at udvikle lister over ingredienser og allergener i retter.

Fakta

Navn:
Fødevareallergi: Vejledning og erstatningsråvarer
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
20842-

-

Målgruppe

Kurset retter sig mod ikke-faglærte gastronomer der ønsker eller arbejder med information og vejledning om fødevareallergier i madfremstilling.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At forklare hvilke fødevarer der kan erstatte allergifremkaldende fødevarer, så retten beholder sin kulinariske værdi.- At forklare om allergener i maden efter gældende lovgivning samt vejlede om dette.- At redegøre for symptomer på allergiske reaktioner.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At genkende symptomer på allergiske reaktioner og handle hensigtsmæssigt.- At planlægge og udvikle retter under hensyntagen til fødevarer, der kan forårsage allergiske reaktioner.- At udvikle lister om anvendte ingredienser og allergener i enkelte retter og produkter til gæster og egenkontrol.

Varighed

3,0 dage

Eksamen

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.