Kurset retter sig mod ikke-faglærte der ønsker at lære mere om forskellige råvarers egenskaber i madfremstilling med fokus på årstidernes råvarer og den ernæringsmæssige samt sensoriske værdi.
Kursus
Råvarernes egenskaber
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at - med fokus på korrekt portionering - at fremstille måltider i institutionskøkkener, under hensyntagen til årstidens råvarer og deres særlige ernæringsmæssige og sensoriske kvaliteter.
Fakta
- Navn:
- Råvarernes egenskaber
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 3,0 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2286
- Fagkode:
- 20873-
-
Mål
Du opnår viden der gør dig i stand til:- At redegøre for sammensætning af råvarer, der i tilberedning også komplimenterer hinanden gennem deres kemiske egenskaber.- At forklare hvordan årstidernes varierende udbud af friske råvarer i måltidsplanlægningen.- At forklare råvarernes ernæringsmæssige værdi og sensoriske kvaliteter.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At fremstille mad og måltider i institutionskøkkener under hensyntagen til råvarernes smags- og farvestoffer samt madlavningstekniske egenskaber.- At anvende varierede tilberedningsmetoder.- At optimere udnyttelsen af råvarer ved brug af egnede tilberedningsmetoder og korrekt portionering.