Kursus

Råvarer og håndværk i professionelle køkkener

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at udvælge, sammensætte og klargøre råvarer på en måde, så maden fremstår indbydende og med en fremhævning af de enkelte råvarers sensoriske egenskaber.

Fakta

Navn:
Råvarer og håndværk i professionelle køkkener
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
2,0 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2286
Fagkode:
20892-

-

Målgruppe

Kurset retter sig mod faglærte, som arbejder med produktion af mad til interne og eksterne brugere/kunder.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At kunne skelne mellem egnede tilberedningsmetoder, så retten kan varieres og tilpasses forskellige målgrupper.- At vurdere bedst egnede tilberedningsmetoder for råvaren, så maden fremstår indbydende.- At vurdere råvaren i forhold til kvalitet, sæson, økologi, opbevaring og næringsværdi.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At udvælge råvarerne, der anvendes i professionelle køkkener, ud fra råvarens egenskaber.- At sammensætte passende råvarer, der kan højne og forfine smagsoplevelsen.- At klargøre og tilberede den enkelte råvare, så dens sensoriske egenskaber fremmes.Uddannelsens viden og færdigheder kan opnås inden for et af følgende områder:- Grøntsager, frugt og bælgfrugter- Brug af kød og fisk i plantebaserede retter- Rig smag gennem krydderier, krydderurter og tilberedningsmetoder

Varighed

2,0 dage.

Eksamen

Der er en mundtlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.