Kurset henvender sig til faglærte/madprofessionelle, som har erfaring med professionel madfremstilling i køkkener, restauranter, kantiner og institutioner. Kurset er målrettet medarbejdere, som ønsker inspiration til og færdigheder i at arbejde fagspecifikt med madfremstilling, som overvejende er plantebaseret.
Plantebaseret mad i professionelle køkkener
Fakta
- Navn:
- Plantebaseret mad i professionelle køkkener
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 3 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2286
- Fagkode:
- 21567-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til: - At beskrive hvad ¿plantebaseret mad¿ er, og hvordan plantebaserede måltider kan sammensættes - At forklare hvordan plantebaseret mad kan være både klimavenlig og ernæringsmæssigt fyldestgørende- At redegøre for sensoriske succesfaktorer ved tilberedning af smagfuld plantebaseret madDu opnår færdigheder i: - At planlægge og sammensætte et plantebaseret måltid, hvor der er fokus på velsmag, mæthedsfornemmelse, ernæring og tekstur under hensyn til specifikke målgruppers behov og forventninger- At tilberede planterige måltider, som er baseret på bælgfrugter, grøntsager, kartofler, kornprodukter, frø og nødder alene og. i samspil med animalske råvarer- At skabe umami, velsmag og tekstur i det plantebaserede køkken ved hjælp af forskellige tilberedningsmetoder og smagstilsætninger