Kurset retter sig mod ikke-faglærte, der ønsker at opnå viden om og færdigheder i at planlægge og tilberede måltider til børn.
Kursus
Planlægning og tilberedning af måltider til børn
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at planlægge og tilberede måltider til børn på en måde, hvor børnene inddrages aktivt i tilberedningen og stimuleres til at spise sundt og smage ny mad, som bygger på grundlæggende ernæringsprincipper for børnegruppen.
Fakta
- Navn:
- Planlægning og tilberedning af måltider til børn
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 3,0 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2286
- Fagkode:
- 20868-
-
Mål
Du opnår viden der gør dig i stand til:- At beskrive de grundlæggende ernæringsprincipper for børn.- At vurdere og ernæringsberegne ernæringsrigtige måltider til børn. På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At planlægge måltider på et grundlæggende niveau, under hensyntagen til ernæring, økologi og råvarer.- At planlægge madproduktionen på et grundlæggende niveau, så børn naturligt kan medvirke ved køkkenaktiviteterne.- At fremstille sund mad til børn på forskellige alderstrin.- At fremstille måltider, der stimulerer børns lyst til at spise sundt og smage ny mad.