Kurset henvender sig til medarbejdere, der ønsker kompetencer til at kunne planlægge og fremstille velsmagende og ernæringsmæssigt korrekt mad i den professionelle forplejning pa¿ fx sygehuse, plejehjem, kantiner og skoler. Du kan efter kurset udbygge dine kompetencer via AMU-kurset Produktion og kvalitetsudvikling af måltider, hvor du selvstændigt lærer at anvende fagfaglig viden ved produktion og kvalitetsudvikling af måltider i det professionelle køkken ud fra bl.a givne økonomiske forhold.
Kursus
Planlægning og fremstilling af måltider
Du kan anvende fagfaglig viden til planlægning, udførelse og vurdering af arbejdsopgaver i det professionelle køkken. Du lærer i forbindelse hermed at arbejde med bæredygtighed, kulinarisk kvalitet og værtskab.
Fakta
- Navn:
- Planlægning og fremstilling af måltider
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2286
- Fagkode:
- 48686-
-
Mål
Du kan planlægge og fremstille velsmagende og ernæringsmæssigt korrekt mad og udføre måltidsservice i den professionelle forplejning på fx sygehuse, plejehjem, kantiner og skoler. Du kan herunder: - Anvende relevant faglig viden til at planlægge og udføre arbejdsopgaver i det professionelle køkken. - Anvende viden om bæredygtighed i udførelsen af produktionsopgaver i køkkenet. - Tilberede mad og måltider tilpasset målgruppens ernæringsmæssige behov og kulinariske præferencer.- Anrette og servere maden indbydende samt udføre værtsskab for målgruppen.- Beskrive maden med almindelige sensoriske fagudtryk.- Efterleve regler for fødevaresikkerhed i køkkenarbejdet.