Kursus

Intro til madproduktion i professionelle køkkener

Med kurset opnår du viden om redskaber, maskiner og hygiejnekrav i det professionelle køkken. Du opnår også viden om valg af råvarer, herunder kvalitet, økologi og bæredygtighed og hvordan man på et grundlæggende niveau læser og følger en opskrift. Du opnår færdighed i at deltage i en professionel madproduktion, anvendelse af redskaber og maskiner og valg af råvarer. Du opnår også færdighed i at tilberede enkle retter ud fra en given opskrift.

Fakta

Navn:
Intro til madproduktion i professionelle køkkener
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2286
Fagkode:
21901-

-

Målgruppe

Kurset retter sig mod ikke-faglærte, der ønsker, eller netop er begyndt, at arbejde i et professionelt køkken.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At beskrive hvilke redskaber og maskiner, der typisk anvendes i det professionelle køkken- At beskrive grundlæggende krav til hygiejnen i det professionelle køkken- At beskrive betydningen af valg af råvarer, herunder kvalitet, økologi og bæredygtighed- På et grundlæggende niveau at læse og følge en opskriftPå baggrund af denne viden opnår du færdighed i:- At arbejde med de typisk anvendte redskaber og maskiner i det professionelle køkken- At deltage i professionel madproduktion, hvor der prioriteres friske råvarer, økologi og bæredygtighed- At tilberede enkle retter ud fra en given opskrift

Varighed

5,0 dage

Eksamen

Der er en praktisk prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.