Kurset retter sig mod faglærte og ikke faglærte, som arbejder med professionel forplejning i offentlige og private køkkener. Ikke faglærte bør inden kurset have opnået færdigheder svarende til kurserne: "20867 Måltidsplanlægning og tilberedning: Småtspisende 1" og "20868 Planlægning og tilberedning af måltider til børn."

Kursus
Diæter ved allergi og fødevareintolerance
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at anvende specialprodukter i forhold til at undgå allergener, og i den forbindelse kunne aflæse og udarbejde faktablade og varedeklarationer.
Fakta
- Navn:
- Diæter ved allergi og fødevareintolerance
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2,0 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 214 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2286
- Fagkode:
- 20888-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for, hvordan man anvender specialprodukter i forhold til at undgå et givent allergen.- At redegøre for anvendelsen af faktablade og varedeklarationer for anvendte halv- og helfabrikata i udarbejdelsen af deklarationer på de enkelte retter. Og her med særlig fokus på: Cøliaki (gluten-intolerance), mælkeallergi og laktoseintolerance.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At anvende specialprodukter i forhold til at undgå et givent allergen.