Faget henvender sig til medarbejdere, der arbejder med fremstilling af bagværk og ønsker grundlæggende kendskab til råvarer i bageribranchen.
Kursus
Varekendskab 1 - Bagværker
Faget giver dig viden om lovgivning på området og forudsætninger for at anvende og vurdere kvaliteten af råvarer til bagning.
Fakta
- Navn:
- Varekendskab 1 - Bagværker
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- Faget varer 7,5 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2267
- Fagkode:
- 17205-
Varekendskab 1 - Bagværker er et enkeltfag fra uddannelsen til bager og konditor.
Mål
På kurset lærer du:
- at redegøre for råvarernes anvendelsesområder, produktions- og kvalitetsmæssigt
- at vurdere kvaliteten af meltyper, fedtstoffer, marcipan og bagemasser, chokoladetyper, sukkerarter og sødemidler, der anvendes i produktionen
- at forbehandle frø- og kernetyper
- at anvende og behandle hævemidler, stivelsesprodukter, æg og mælkeprodukter
- at anvende din viden om fødevarelovgivningen i vurderingen af de varer, der indgår i produktionen
- ud fra de anvendte mærkningsordninger - at redegøre for miljømæssige, sundhedsmæssige og etiske overvejelser i forbindelse med produktionen af bagværk og valg af råvarer
Kvalifikationsniveau
Kurserne er placeret på niveau 3 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser.