Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte), der grundlæggende kompetencer med fremstilling af is, og som ønsker at erhverve sig yderligere kompetencer i produktionsteknikker, sammensætning af råvarer samt fremstilling af tilbehør til is og isdesserter.Det forudsættes, at deltageren enten har gennemført AMU-kurset 48036 Erhvervsproduktion af iscremer, parfait og sorbet eller har tilsvarende kvalifikationer.
Kursus
Erhvervsproduktion af iscreme, parfait og sorbet 2
Deltageren kan fremstille et bredt sortiment inden for klassisk/europæiske is og isdesserter, herunder produkter målrettet fødevareintolerante forbrugere. Deltageren kan herunder sammensætte råvarer i isen, så den ønskede smag, konsistens og egenskab fremkommer samt anvende metoder til kvalitetssikring af isprodukter ved opbevaring og servering.
Fakta
- Navn:
- Erhvervsproduktion af iscreme, parfait og sorbet 2
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2267
- Fagkode:
- 48207-
-
Mål
Deltageren kan fremstille klassiske/europæiske is og isdesserter. Deltageren kan arbejde med forskellige produktionsteknikker ved fremstilling af is og isdesserter. Deltageren kan formidle information om allegene ingredienser i en given isproduktion til fødevareintolerante forbrugere. Deltageren sammensætte råvarer i isen, så den ønskede smag, konsistens og egenskab fremkommer. Deltageren kan anvende metoder til kvalitetssikring af isprodukter, så egenskaberne i isen bevares ved opbevaring, transport og servering.