Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaringer med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.
Kursus
Kalkulation i køkkenet - trin 1
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at foretage praktisk kalkulation ved udarbejdelse af enkeltretter og i den forbindelse vurdere en dækningsgrad og hvordan en merproduktion påvirker det forventede overskud.
Fakta
- Navn:
- Kalkulation i køkkenet - trin 1
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 1,0
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2281
- Fagkode:
- 20848-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for begreberne kostpris, dækningsgrad, overskud og svindprocent.- At redegøre for sammenhængen mellem råvaremængder og svindprocenter ved madproduktion.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At foretage praktisk kalkulation ved udarbejdelse af enkeltretter.- At vurdere en dækningsgrad og hvordan en merproduktion påvirker det forventede overskud.