Kurset retter sig mod ikke-faglærte, der ønsker at arbejde i et køkken eller på en restaurant og skal have helt grundlæggende viden om grundsmage og grundtilberedningsmetoder.
Kursus
Grundtilberedning
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at anvende de 10 tilberedningsmetoder og de fem sensoriske grundsmage i tilberedningen af retter.
Fakta
- Navn:
- Grundtilberedning
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 5,0 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2281
- Fagkode:
- 20841-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At beskrive de sensoriske grundsmage i tilberedning.- At beskrive de 10 tilberedningsmetoder.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At arbejde med knive og andre relevante redskaber som f.eks. en termomixer.- At anvende de 10 tilberedningsmetoder.- At anvende de fem sensoriske grundsmage i tilberedningen.- At arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.