Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaring med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.
Kursus
Fødevarehygiejne og egenkontrol
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at udarbejde overvågningsprocedurer til egen virksomhed med fokus på kritiske punkter - og løse problemer, hvis der opstår uregelmæssigheder.
Fakta
- Navn:
- Fødevarehygiejne og egenkontrol
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 4,0 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2281
- Fagkode:
- 20850-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At beskrive gældende lovgivning vedrørende fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer samt personlig hygiejne og produktionshygiejne.- At beskrive mikroorganismers rolle ved tilvirkning, opbevaring og salg af fødevarer.- At redegøre for de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg, herunder branchekoder og hvilke områder egenkontrollen skal omfatte.- At redegøre for principperne i risikoanalyser og i den forbindelse kunne udpege mulige kritiske punkter.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At udarbejde systematiske overvågningsprocedurer til egen virksomhed.- At afhjælpe problemer, hvis overvågningen afslører uregelmæssigheder.