Uddannelsen retter sig primært mod personer, som arbejder inden for ølproduktion i bryggeri og mikrobryggeri branchen.
Kursus
Anvendt tappeteknik for operatører
Deltageren kan udføre aseptisk tapning af upasteuriseret øl på fustager og flasker på en faglig, hygiejnisk og sikkerhedsmæssig forsvarlig måde.
Fakta
- Navn:
- Anvendt tappeteknik for operatører
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2883
- Fagkode:
- 40574-
Mål
Med baggrund i viden om øllets mikrobiologi samt gærings- og filtreringsprocesser, kan deltageren planlægge og udføre aseptisk tapning af upasteuriseret øl på en faglig, hygiejnisk og sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. Desuden kan deltageren med baggrund i viden om rengørings- og desinfektionsmetoder, klargøre og anvende fustager og flasker til tapning af øl.
Kvalifikationsniveau
Kurserne er placeret på niveau 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser