Som fisker arbejder du på et fiskefartøj i Nordsøen, Skagerrak, Østersøen og Kattegat. En del fiskeri foregår dog i Nordatlanten vest for Storbritannien, i Barentshavet og ved Grønland.
Du fisker efter rødspætter, sild, torsk, kulmuler, havtasker, tunger, dybvandshummer og rejer samt industrifisk (foderfisk). Fiskene fanges især ved hjælp af garn eller trawl (store netposer, som slæbes efter fartøjet).
Rødspættefiskeriet foregår mest fra maj til november og drives hovedsageligt med trawl og snurrevod (netpose, som trækkes sammen af lange tovliner). Sild fiskes med trawl og not (net, som anbringes, så det omslutter sildestimen).
Selv om der i dag er mange tekniske hjælpemidler, så du slipper for en stor del af de tunge opgaver, er arbejdet ofte anstrengende og langvarigt. Specielt kan rensning og behandling af fiskene og den efterfølgende nedisning kræve tid.
Spise- og sovepauser falder ofte uregelmæssigt. Ved fiskeri med lidt større fartøjer må du ligeledes være indstillet på, at opholdet på havet og i fremmed havn kan strække sig fra få dage til flere uger.
Efter landingen af fiskene skal fartøjet gøres rent, redskaber efterses, og garn repareres og renses.
Besætningen på en større kutter består typisk af fiskeskipperen, der ofte ejer båden, plus 3-4 medhjælpere (partsfiskere). Kravene til uddannelse afhænger af, hvilken funktion de har på fartøjet. Alle skal dog som minimum have gennemgået et 3 ugers sikkerhedskursus.
Bådene er forsynet med alle tænkelige elektroniske hjælpemidler inden for kommunikation, navigation og fiskesøgning.
De fleste fiskere tager ud fra fiskerihavnene i: Esbjerg, Hirtshals, Hanstholm, Skagen, Thyborøn, Hvide Sande, Grenå, Neksø, Rønne, Tejn, Strandby, Thorsminde, Rødvig, Klintholm Havn, Bagenkop og Gilleleje.