Job

Konditor (job)

En konditor fremstiller kager og andre søde sager.

Fakta

Arbejdssteder:
Bagerier, Konditorier, Hotel- og restaurationskøkkener, Fabrikker
Stillingsbetegnelser:
Konditor

Som konditor kan du både arbejde med at producere det daglige wienerbrød og fremstille kreative specialkager til festlige begivenheder.

En konditor er typisk ansat i et konditori eller bageri eller andre steder, hvor der fremstilles brød og kager fx supermarkeder og brød- og kagefabrikker.

Foto: Getty Images

Fold alle afsnit ud

Om jobbet

Som konditor står du for hele processen fra ingredienserne opmåles og dejen blandes til den sidste finish, hvor kagen pyntes og til slut sælges til kunderne.

Fremstilling af wienerbrød og bryllupskager

Du laver alle typer af kager og andre søde sager. Det kan være wienerbrød, tørkager, flødeskumskager, småkager, konfekt og desserter.

Du kan også fremstille specialkager til bryllupper, dåb og fødselsdage og lave pynt som dekorationer og figurer i fx marcipan.

Du ved, hvordan man får smag og udseende til at spille sammen, og har både viden om gamle kagetraditioner og nye tekniker inden for faget.

Et job med morgen- og weekendarbejde

Som konditor kan du også varetage bageropgaver og hjælpe med betjening og rådgivning af kunder.

Nogle konditorer arbejder med fremstilling af kager og bagværk i industriel skala på brød- og kagefabrikker.

Som konditor i et bageri, skal du være indstillet på, at arbejdsdagen starter tidligt om morgen, og at der også vil være weekendarbejde.

Arbejdsopgaver

De typiske arbejdsopgaver for konditorer er:

  • Fremstilling af kager og brød
  • Fremstilling af specialkager til festlige begivenheder
  • Industriel fremstilling af kager og andet bagværk
  • Betjening af kunder
  • Indkøb og egenkontrol af råvarer

Arbejdssteder

De typiske arbejdssteder for konditorer er:

  • Konditorier
  • Bagerier
  • Supermarkeder med bagerafdeling
  • Brød- og kagefabrikker
  • Restauranter, kantiner ol.

Indkomst

UG er under ombygning. Vi viser ikke indkomstdata på denne artikel længere. 

Hvis du vil vide mere om lønniveauet for jobbet, kan du søge viden via en uddannelse, der leder til jobbet. Du kan fx finde data om lønniveau i UG's artikler om de enkelte erhvervsuddannelser. 

Du kan som regel også finde information om lønniveauer på faglige organisationers hjemmesider.

Gå til løndata for konditor

Uddannelsesvej

Uddannelsen til konditor er en erhvervsuddannelse, der tager 4,5 år.

Læs mere om uddannelsen til konditor.

Mere uddannelse

Når du har afsluttet din erhvervsuddannelse, har du mulighed for at videreuddanne dig.

Videregående uddannelse

Som konditor har du adgang til forskellige videregående uddannelser.

I Adgangskortet kan du se, hvilke videregående uddannelser du opfylder adgangskravene til. Husk at vælge hovedforløb (trin/speciale) i værktøjet. Har du taget eux, skal du markerer det.

Nogle videregående uddannelser har adgangskrav, som du måske endnu ikke opfylder. Dem kan du også se i Adgangskortet. Måske mangler du kun enkelte fag eller niveauer, som du kan tage på forskellig måde, fx ved supplering.

Prøv Adgangskortet

Voksen- og efteruddannelse

Du kan som konditor tage AMU-kurser inden for brød-, kage-, dessert- og konfekturefremstilling. Se en oversigt over relevante AMU-kurser

Er du faglært og har mindst 2 års erhvervserfaring, kan du også efteruddanne dig på deltid. Se relevante muligheder i Videre som faglært.

Læs mere

Læs mere i  Videregående uddannelse efter erhvervsuddannelsen.

Mulige uddannelser

Job der ligner

Beskæftigelsesmuligheder

Rigtig gode
Gode
Mindre gode

Kilde: Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering.

Inspiration

Er du i tvivl om, hvad du vil være, så hent inspiration i jobartiklerne.

Klik og gå til siden, der præsenterer værktøjet Jobkompasset.
Klik og gå til siden, der præsenterer værktøjet Jobkompasset.

Få hjælp til at vælge job og se mulige uddannelsesveje.

To eVejledere i gang med vejledning.
To eVejledere i gang med vejledning.

Tag fat i vores eVejledere og få hjælp via telefon, mail eller chat.