Kursus

Træpleje og livsbetingelser

I uddannelsen arbejder deltagerne med bedømmelse og vurdering af faktorer, som er medvirkende til at skabe gode livsbetingelser i deres naturlige omgivelser.I uddannelsen arbejder deltagerne med bedømmelse og vurdering af, hvilke trusler der kan være mod træernes vækstforhold og trivelighed i bymiljøer.I uddannelsen arbejder deltagerne med udtynding i bevoksninger med henblik på at forlænge dens levetid.

Fakta

Navn:
Træpleje og livsbetingelser
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5,0 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2879
Fagkode:
45334-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til personer inden for anlægsgartner-, produktionsgartner- og skovbrugsområdet.

Mål

Deltageren kan arbejde med bedømmelse og vurdering af forskellige faktorer, som er medvirkende til at skabe gode livsbetingelser for træer i deres naturlige omgivelser.Deltagerne kan arbejde med bedømmelse og vurdering af, hvilke trusler der kan være mod træernes vækstforhold og trivelighed i bymiljøer, og på denne baggrund opstille og beskrive de specielle forskelle imellem nåle - og løvtræers krav til optimalt vækstmiljø. Deltageren kan foretage udtynding i en bevoksning set ud fra en økologisk og biologisk synsvinkel med henblik på forlængelse af bevoksningens levetid og samtidig medvirke til at skabe størst mulig biologisk diversitet i bevoksningen. Deltageren kan arbejde med bedømmelse og vurdering af, hvilke faktorer der med fordel kan indgå i en overordnet styring af træpleje.

Varighed

5,0 dage.

Prøve

Der er en skriftlig, mundtlig og praktisk prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 3 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser