Kurset retter sig mod ikke-faglærte gastronomer der ønsker eller arbejder med information og vejledning om fødevareallergier i madfremstilling.
Kursus
Fødevareallergi: Vejledning og erstatningsråvarer
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at planlægge og udvikle retter under hensyntagen til fødevarer, der kan forårsage allergiske reaktioner; fx ved at udvikle lister over ingredienser og allergener i retter.
Fakta
- Navn:
- Fødevareallergi: Vejledning og erstatningsråvarer
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 3,0 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2281
- Fagkode:
- 20842-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At forklare hvilke fødevarer der kan erstatte allergifremkaldende fødevarer, så retten beholder sin kulinariske værdi.- At forklare om allergener i maden efter gældende lovgivning samt vejlede om dette.- At redegøre for symptomer på allergiske reaktioner.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At genkende symptomer på allergiske reaktioner og handle hensigtsmæssigt.- At planlægge og udvikle retter under hensyntagen til fødevarer, der kan forårsage allergiske reaktioner.- At udvikle lister om anvendte ingredienser og allergener i enkelte retter og produkter til gæster og egenkontrol.