Kursus

Grundtilberedning

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at anvende de 10 tilberedningsmetoder og de fem sensoriske grundsmage i tilberedningen af retter.

Fakta

Navn:
Grundtilberedning
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
20841-

-

Målgruppe

Kurset retter sig mod ikke-faglærte, der ønsker at arbejde i et køkken eller på en restaurant og skal have helt grundlæggende viden om grundsmage og grundtilberedningsmetoder.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At beskrive de sensoriske grundsmage i tilberedning.- At beskrive de 10 tilberedningsmetoder.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At arbejde med knive og andre relevante redskaber som f.eks. en termomixer.- At anvende de 10 tilberedningsmetoder.- At anvende de fem sensoriske grundsmage i tilberedningen.- At arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.

Varighed

5,0 dage

Eksamen

Der er en skriftlig og praktisk prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.