Kurset retter sig mod faglærte, som arbejder med egenkontrol, risikoanalyse og madproduktion samt rengøring i store køkkener og har kompetencer, der svarer til AMU-kurserne "Almen fødevarehygiejne" og "Værktøjer til risikoanalyse i madproduktionen".
Patogene mikroorganismer i risikoanalyse
Fakta
- Navn:
- Patogene mikroorganismer i risikoanalyse
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2,0 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2286
- Fagkode:
- 20877-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for behovet for prøveudtagninger og miljøprøver på baggrund af en risikoanalyse.- At redegøre for følgende grupper af mikroorganismer:1) Ikke sporedannede; campylobacter, listeria, salmonella, yersinia, e-coli (vtec), staphylococcus aureus.2) Sporedannede; bacillus cereus, clostridium botulinum, clostridium perfringens3) Virus; fx norovirus.4) Parasitter; fx anisakis larven.5) Gær- og skimmelsvampe; fx mug På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:- At anvende viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismer, f.eks. listeria, til opretholdelse af fødevarehygiejne og -sikkerhed ved modtagelse, tilvirkning, produktion og opbevaring af mad.- At udarbejde handleplan for tilbagekaldelse af egne producerede madprodukter.